Terveiset Pohjois-Suomen aluesuunnitelupäiviltä!

17.9.2023

Tänä viikonloppuna kokoustettiin Sky hotellilla Pohjois-Suomen ammattiosastojen ja PAM:n aluetoimiston väen kanssa.  Oli mukavaa kuulla muiden ammattiosastojen kuulumisia, sekä verkostoitua muiden johtokuntalaisten kanssa.  

Suunnittelupäivillä kuulimme tämän hetkisestä yhteiskunnallisesta ja poliittisesta tilanteesta kansanedustaja Hanna Sarkkisen puheenvuorossa. Hanna Sarkkinen paneutui etenkin Orpon Hallituksen lakiesitysten läpikäymiseen ja  toteutuessaan niiden vaikutukseen niin ammattiyhdistysliikkeelle, kuin yksittäisille työttömille ja työllisillekin.

Saimme myös lisätietoa PAM:n koulutuksista ja uudistuksista koulutussisällöissä. Puheenvuoroissa käsiteltiin myös muita PAM:n ajankohtaisia asioita, kuten liittokokousasioita ja nuorten toimintaa. 

Järjestöjohtaja Risto Kalliorinteen puheenvuorossa kuulimme asiaa järjestäytymisasioista ja luottamushenkilön roolista. Kävimme läpi uudelleen Orpon Hallituksen moninaisia suunnitelmia työntekijän ja työttömän oikeuksien heikentämiseksi. Lakimuutosten toteutuessa pienituloisten rahallinen menetys on hyvin suuri! Näistä tulemme myöhemmin myös osastona tekemään nostoja tänne kotisivuille, koska näistä asioista on erittäin tärkeää tiedottaa. Nämä muutokset koskettavat meitä kaikkia! Seuratkaa myös ns. ison PAM:n tiedotusta näistä asioista! 

Syksyisin terveisin: 

t: johtokunta


Kuvassa Risto Kalliorinne kertaamassa moninaisia toimeentuloon, järjestäytymisoikeuteen ja työsuhdeasioihin tapahtuvia heikennyksiä, joita Hallitus tällä hetkellä ajaa.
Kuvassa johtokunnan edustus suunnittelupäivillä.
Kauniit maisemat Oukulla!